Як читати біблію?

Як читати Біблію?

Біблія - це книга книг, це Закон Божий, це Книга Життя. І якщо ви вирішили приступити до читання цієї священної книги, то значить, ваша душа прагне до пізнання істинного буття. Це означає, що ви дозріли для віри в Бога і у вас є прагнення дізнатися справжні цінності. Тим не менш, багато що прийняли віру не знають, як читати біблію. Може, вони і вони хочуть цього, але вперше відкривши її, не можуть зрозуміти, як можна пояснити те, що в ній написано.



Але не потрібно цього боятися. Багато, навіть дуже побожні люди, якщо їх запитати, можуть встати в глухий кут перед поясненням того чи іншого вірша або рядки. Так що, нічого страшного, якщо вам щось здається незрозумілим. Розуміння прийде пізніше, головне знати, що в кожному висловлюванні закладений глибокий сенс. Багато хто запитує, чи можна читати біблію, якщо ти ще не зміцнився в вірі? Відповідаємо. Можна, можливо! І не тільки можна, а й треба! Регулярне читання біблії тільки зміцнить вашу віру. А якщо ви навчитеся застосовувати ці непорушні істини в житті, то ви знайдете сенс і зрозумієте, що немає вищої закону, ніж закон Божий.

Звичайно ж, немає точних інструкцій, як читати біблію. Це залежить, в першу чергу від людини та її свідомості, від його рівня саморозвитку. Якщо ви зрозуміли, що дозріли для цього, то починайте сміливо. Бог сам відкриє вам сенс священного писання. Яку біблію читати? Напевно, це не так вже й важливо. Біблія складається з двох книг - Старого і Нового заповітів. Старий Заповіт описує події до пришестя Ісуса Христа. Новий завіт - народження, життя і смерть Ісуса. Найкраще починати читати з Євангелія, в якому написано про життя Ісуса і про його вчення. Ось кілька загальних рекомендацій, які можуть допомогти вам при прочитанні Біблії.

  • Читайте біблію в тиші і самоті. Знайдіть таке місце у вашому будинку, де ніхто б не міг вам перешкодити, поки ви читаєте.
  • Виділіть час для читання Біблії. Бажано виділяти його кожен день, для початку по 10-15 хвилин. Згодом час можна збільшити. Але читати потрібно кожен день, а не час від часу.
  • Перед читанням попросіть у Бога допомоги в розумінні того що, ви прочитаєте. Непогано, якщо ви будете молитися, перед тим як почати. Читайте з вірою і тоді вам відкриється розуміння прочитаного.
  • Якщо ж вам важко читати біблію і багато що здається незрозумілим, то для початку можна почитати тлумачення священного писання. Наприклад, «Святе Євангеліє від Матвія з токування святих отців».
  • Читаючи Біблію, спробуйте вникнути в її зміст. Вчіться приймати прочитане серцем. Не потрібно читати швидко, намагаючись проковтнути написане відразу. Читайте повільно обдумуючи слова. Прочитавши одну, дві глави зупиніть читання. Поміркуйте над прочитаним.

Біблія - це не художня література. Вона написана святими людьми під керівництвом Святого духа. Саме Святим духом було продиктовано те, що згодом стало називатися Законом Божим. Тому до Біблії потрібно ставитися з трепетом і благоговінням. Читайте біблію щодня і вам відкриються багатства духовні. Нехай допоможе вам Бог! 



Оцініть, будь ласка статтю
Всього голосів: 96