Як правильно сповідатися?

Як правильно сповідатися?
Як правильно сповідатися?

Віруючі люди знають, що сповідь - це відкрите визнання Господу Богу у всіх своїх гріхах з бажанням отримати прощення Господнє. Якщо Ви чувствуте, що на душі тяжко, або зробили поганий вчинок, через який тепер страждаєте муками совісті, сходіть сповідайтеся. Ви відчуєте, як стає легше. А для того, щоб сповідь зцілила Вашу душу, потрібно знати, як правильно сповідатися.

Якою має бути сповідь

Сповідь повинна бути щирою. У ній повинно розкриватися Ваше серце, яке повно гіркого каяття за вчинені гріхи. Багато людей кажуть, що сповідь не змінює в них нічого: вони не відчувають благословення і очищення і в недалекому майбутньому знову скоюють ті ж гріхи, в яких каялися. Причина цього - несерйозне ставлення до сповіді. Спочатку Ви повинні зрозуміти, що сповідь - це не монотонне перерахування своїх гріхів, бо Господу Богу про них вже відомо. Він чекає від Вас не цього. Він чекає від Вас щирого каяття і бажання очиститися, щоб надалі такого не робити. Лише з такими почуттями Ви отримаєте те, що чекаєте від сповіді. Бог все Вам пробачить, і Ви знову станете людиною з чистою совістю.

процедура сповіді



Люди, які жодного разу не сповідалися, не знають, як це робити правильно. У церквах і храмах проводяться загальні сповіді, на які можуть прийти всі бажаючі. Священик сповідує всім, хто прийшов, при цьому перераховуючи ті гріхи, які люди роблять найчастіше. Робиться це для того, щоб нагадати людям про ті гріхи, про які вони, можливо, забули. І коли кожен підходить на індивідуальну сповідь, то обов`язково називає і ті гріхи, які згадав під час загальної сповіді. Священики радять читати правильні молитви перед індивідуальної сповіддю. Вони також допомагають пригадати забуті гріхи (наприклад, 24 молитви Іоанна Златоуста). Індивідуальна сповідь проводиться після загальної. Всі бажаючі по одному сповідаються у священика. Така сповідь не повинна бути занадто довгою, адже крім Вас бажають висповідатися та інші. Під час індивідуальної сповіді потрібно перерахувати всі свої гріхи, які згадайте. При цьому не має значення форма, в якій вони прозвучать. Це може бути одне слово (наприклад, "перелюбство") або ціле речення. Робіть, як Вам зручніше. Якщо час Вашої сповіді добігає кінця, а Ви відчуваєте, що ще покаялися не в усьому, попросіть у священика продовжити сповідь або домовтеся про те, щоб продовжити її в інший час.



Якщо Ви готові серйозно сповідатися, але ніколи цього раніше не робили, то спочатку Вас чекає генеральна сповідь. Генеральна сповідь - багатогодинна сповідь, в якій людина згадує про всіх своїх гріхах з 6-річного віку і кається в них. Після такої сповіді наступного звичайної людина вже не має згадувати ті гріхи, в яких покаявся на генеральній. Кожна наступна сповідь - каяття в своїх останніх, поточних гріхах. Для того щоб сповідь відбувалася швидше і залишався час для інших сповідаються, свої гріхи можна записати на папері, а при індивідуальній сповіді їх прочитати.

Правила сповідання

Для того щоб сповідь зцілила Вашу душу, запам`ятайте такі правила:

  • Відкиньте свій сором і страх зізнатися священикові в своєму недосконалість.
  • Головне в сповіді - Ваші щирі почуття: гірке каяття і віра в те, що Всевишній почує і простить Вас.
  • Сповідь повинна бути регулярної і частою. Скаже священикові за один раз про всіх своїх гріхах і вважати, що ходити сповідатися більше не потрібно - це неправильна позиція. Наш світ наповнений гріхами, і ми, навіть часом не бажаючи цього, грішимо постійно. Тому сповідайтеся якомога частіше.
  • Підходьте до сповіді серйозно. Якщо це погані помисли або дрібний побутовий гріх, то в них можна сповідатися будинку, перед іконою, в молитвах. Якщо немає, то краще сходити до церкви.
  • Чи не приховуйте своїх гріхів. Навіть якщо вони здаються Вам занадто ганебними, зізнатися в них все ж потрібно, інакше Ви робите ще один гріх - намагаєтеся приховати від Бога свої думки і обдурити Його.


Оцініть, будь ласка статтю
Всього голосів: 149