Як в перший раз сповідатися?

Як в перший раз сповідатися?

«Коли ми свої гріхи визнаємо, то Він, будучи вірним і праведним, простить нам гріхи наші і очистить від усякої неправди» (1 Ін. 1,9).

Ми не ідеальні, і буває, що відбуваються такі моменти в житті, які вимагають вибачення. Якщо ми чинимо гріх, то його потрібно сповідати, віддати Богові, позбутися від тяжкого вантажу. Найперше, що потрібно робити - це висповідатися.



Але як в перший раз сповідатися? Спочатку це можна зробити сидячи одному в кімнаті. Просто сказати Богу, про те, що ти шкодуєш, про скоєне. Потім потрібно обов`язково просити вибачення у того, перед ким ти винен. Якщо це звичайно можливо. Потім необхідно сповідатися, перед братом. Але не всі люди можуть нести на собі таємницю сповіді, тому краще піти в храм і там сповідатися перед духовною особою.

Як правильно сповідатися перший раз 

Найважливіше це дійсно усвідомлювати свою провину, і бажати змінитися, стати краще. На сповіді потрібного говорити правду, нічого не приховуючи, бо брехати немає причини, Бог все бачить і читає думки людини, він серцевідець. А саме Ісус помер для того що б ми мали життя вічне у Христі. Це означає, що обманювати не потрібно, якщо на сповіді ви злукавив, ви не обдуріть Господа, ви тільки обдуріть самі себе.

За хвилину до сповіді

Коли ви вже за пару хвилин до сповіді не потрібно згадувати всі свої гріхи дитинства, звичайно, вони теж вимагає вибачення, але найважливіше відпустити гріх, той який зараз не дає вам спокою. Згадуйте свої гріхи, не поспішайте, поспішати не потрібно, розміщуйте достатню кількість часу. Найважливіше, дійсно усвідомлювати і не бажати повертатися до колишнього життя. Сповідь, це як крок вперед до себе новому, більш ідеального, більш духовному. Так дружина сповіді ви не повинні звинувачувати когось у своїх гріхах, ви самі винні, ви зробили гріх, ви і прийшли для того що б більше так не чинити. Пам`ятайте що засудження - це теж гріх. І від цього краще віддалятися, навіть у повсякденному житті. Звичайно, це дуже складно, пліткувати - один з улюблених занять співробітників на роботі, але все ж відмовтеся від цього.

Перед дверима в храм

Ось ви перед дверима в храм. Зайдіть і постійте трохи на самоті. Поговоріть з Богом, підготуєте свій дух, душу і тіло. Не намагайтеся під час сповідання виправдовувати себе жалюгідним станом в певний момент життя, хворобою, неміччю, чим-небудь ще, все це марно! Під час сповіді, чим більше виправдуєш свою сутність, тим менше будеш виправданий Христом, а чим більше себе викриваєш, показуєш себе з гріховної боку, тим більше будеш виправданий і почутий Спасителем! У наступній статті ви більш детально прочитаєте про сповідь: «Як правильно сповідатися?».



Оцініть, будь ласка статтю
Всього голосів: 115